Bejelentkezés

KeresésGyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió« vissza
Szerző Beszámoló

trafo - gödöllő

2004. február 27. Trafó, Gödöllő

Ahh… még nem volt időm feldolgozni az a38-on történteket, máris egy másik Kispál koncerten találtam magam, Gödöllőn. Mivel már volt jegyem, simán bejutottam, kis idő múlva a lenti rész is befogadott, a ruhatárra nem kellett sokat várni és az ott dolgozó csaj nagyon jó arc volt, úgyhogy jól indult az este. A folytatás is jó volt, bár a gödöllői koncertek elég jó szoktak sikerülni. Nagyszerű helyem volt elöl, távol az őrjöngő tömegtől, de mégis a zenészekhez közel.
A The Puzzle volt az előzenekar, asszem már láttam / hallottam őket valahol, egész jó zenét játszanak, bár a Kispál előtt fellépő zenekarok általában inkább leszívják az agyamat, semmint felpörgetnék. Na de mindegy, arra volt más. Szóval a The Puzzle röpke 52 perces bemelegítője után nem sokkal színre léptek a Kispál és a Borz zenészei. A közönség itt is Kispál-klasszikusokkal fogadta őket csakúgy, mint tegnap a hajón. Olyan számokat énekelgettek, amikről azt hitték, lesznek majd aznap este, de nem igazán jött be az elképzelésük, a zenekarnak más volt aznap estére a koncepciója. Ahogy Mike írta: „egy fajta sláger mentes ínyenc műsor volt a tervben”. Nekem bejött ez a fajta összeállítás, minek folyton az Emese meg a húsrágó, sokkal jobb végre a Gyónás.
Ami picit nem volt jó nekem az az, hogy sok szám volt a 3. meg a 4. albumról. Persze tudom, most ezeket gyakorolták inkább és ezeket élvezik jobban, én meg minek megyek egymás után 2 nap is Kispálra (bár amiket játszottak most a trafóban, azok szinte megunhatatlanok, mint pl. a Bársonyfüggöny, a Pécsi szál meg A honi csillagászat)…na mindegy. Ahány koncert, annyiféleképpen játszanak egy számot. Pl. a Kispinek a Rezervátom egész különlegesre sikeredett péntek este 
Az pedig külön öröm volt, hogy a Turistákról sok számot játszottak – Tiszai Pu, Küldi a megoldást, Köszönöm, köszönöm, Csillag vagy fecske, Nem fáj, Etetés – ráadásul ez az utolsó 3 önmagában is gyönyörűség.
Mindent egybevéve jó kis este volt, rég pörögtem ennyire, teljesen magával ragadott a zenészek örömteli játéka.
Lovasi András szavaival befejezve:
„Ő is élvezte – Te is jól szórakoztál, egyszóval
Jól telt az idő”

csillag