Bejelentkezés

KeresésGyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió« vissza
Szerző Beszámoló

Vokál ütőssel, pengetőssel, billentyűssel, vonóssal

Előzmény (koncert váró): http://weblog.holidayshare.biz/2007/10/05/kispal-es-a-borz-a-muveszetek-palotajaban/
Tomi beszámolója: http://weblog.holidayshare.biz/2007/10/06/kapcsolj-le-mindent/
Az eredeti írásom (Zsolti): http://weblog.holidayshare.biz/2007/10/08/vokal-utossel-pengetossel-billentyussel-vonossal/

Copy-paste (ugyanaz):

Ez a szombati Kispál koncert egyszerűen olyan hihetetlenül nagyszerű volt, hogy nem tudok túllépni rajta úgy, hogy ne írjak Tomi koncert-beszámolós bejegyzése mellé még egyet.
Én inkább egy másik, tracklistás irányból közelítem meg, hogy teljesebb képet adjunk - annak, aki olvas és magamnak is, mikor ezeket újra átolvasom. Teljes, rendezett számlistával és pontos konferanszé leírásokkal nem tudok szolgálni.

Az együttes tagjai mellett fellépő vonóstrió tagjait sajnos nem ismerem, puskázni pedig égő, úgyhogy majd megnézitek Guglin - Google a barátod.
Állandó vendégszereplőként fellépett Leskovics Gábor a PUF-ból, illetve két szám erejéig Németh Juci, az Anima volt énekesnője.

Javarészt lassú számokat játszott kedvenc együttesünk. Ha emlékeim nem csalnak, az Ágy, asztal, tévével indítottak. Ilyenek szóltak többek közt, mint egy másik számmal összevont Zsákmányállat, az Előre, Illéri, a Helló (”hogy vagy, jó, hogy vagy”), a Szívrablás és a Menjél messzebb.
A 20 év című dupla albumon, illetve a koncerteken bemutatkozó új szerzeményt, a Van-e nálatok alkoholt?-t sem hagyták ki. Idén ez volt a harmadik Kispál koncertem és mindháromszor hallhattam.

Lovasi is tudja csinálni a show-t, ezt most is bebizonyította. Nem csupán a konferanszékkal, hanem a “szólóival” is. A Nyár volt, s a blúzát a szélt zongora kísérettel énekelte elég egyedi és szokatlan előadásmódban. :) Az indiános számot, aminek nem tudom a címét, csak a szövegét (”Fehéreket forgatok meg…”), dobbal kísérték, illetve azt hiszem ehhez is szólt a bendzsó.

A Ha az életben című számot Németh Jucival együtt énekelték, majd utána várható volt, hogy a De szeretnék sem marad ki. Juci látványos csípőtáncot járt közben, a De szeretnékben pedig szerintem lett volna egy hegedűs rész, de az énekesnő ütem szerint folytatta az éneklést, így ez kimaradt. :)
A két szám között az erkélyen álló közönséggel is váltottak néhány szót, miután Juci megemlítette, hogy ülnünk kell, de nyilván tombolnánk legszívesebben. :D Lovasi a számok felvezetésénél is fergeteges volt.

Szólt még az Egy fiú ágyában, a WC-n sírni, a Már délután, a Tejjel kifli, az Iszonyú lassú, a Karácsony, a Zár az égbolt, a Keringő és az A rétek halványak című szám, illetve a Csillag vagy fecske (még az elején) és a Presszó-rock.

Alaposan megtapsoltatták magukat. Miután elköszöntek a Múlatóval és egy eszméletlenül jó hegedűjátékkal a szám végén, majd kivonultak, számítani lehetett rá, hogy még nem ért véget a koncert. Az erős tapsvihar után játszottak még, majd a Volumével zártak, aminek Lovasi kicsit belejavított a szövegébe, hiszen túlléptük már az ezredfordulót.
Illetve azt hittük, hogy ezzel zártak. Ugyanis miután ismét hosszan megtapsoltatták magukat :), megint bejöttek, hogy eljátsszák a Hang és fényt (a mindenkori kedvencemet), aminek az utolsó refrénje előtti szakaszba belekeverték a Jutka refrénjét is.

A koncert nagyjából kettő és negyed órás volt. Elképesztő volt, természetesen megérte az árát. Igaz, nem szoktam meg a csendes ülős koncerteket, de nem volt probléma. A környezet, a fényjáték színvonalas volt és a - tinik közt kissé túlmagasztalt - Csigáért kiáltók kivételével kint rekedt minden kulturálatlan akadályozó tényező - a tizenéves hippi punkokra gondolok.
Jövőre is mennék! Ki jön még? :)