Bejelentkezés

KeresésGyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió« vissza
Szerző Beszámoló

Hajóbontás a Kispál és a Borzzal

Az idén már 21 éves Kispál és a Borz zenekar március 21-én teltházzal koncertezett a budapesti A38-as állóhajón. A koncert különlegessége, hogy már a buli előtt legalább egy héttel elkelt az összes jegy. Az esemény ugyan nem mindennapi, de a látvány és a hangulat ismét önmagáért beszélt. A bemelegítést az Óriás zenekar nyújtotta, aki rövid, de pattogós játékukkal még miket is az első sorba csaltak. A banda stílusa igazán merész, hiszen a gitár-bőgő- dob triumvirátust egy billentyű is segítette. A banda lendületes, közönségbarát zenét játszik. Kellő hangulatot teremett a nagyok előtt.
Amikor vége lett a koncertnek, rövid átállás és már színpadon is voltak a srácok.
Nagy üdvrivalgás, tapsolás, éljenzés…és már bele is csaptak az első számba.
A hely addigra megtelt, szinte lépni se lehetett, nem hogy táncolni. A közönségben megtalálható volt a teljes paletta – értem itt a kort és a zenei stílust is.
Dió öltözéke se volt mindennapi, a fekete kockás sállal igazi ska hangulatot teremtett a színpadon, játéka utánozhatatlan volt, mint mindig.
Ábel mosolyától a kislányok még mindig odáig vannak, játéka friss és lendületes.
Kispál „apánk” hozta a formáját, a szokásos előre-hátra mozgásos tánc mára már a védjegyévé vált.
Lovasi mesterben most sem csalódtunk, hiszen a dalok, a felkonfok és a magyarázások most is mosolyt csaltak az arcunkra. Az improvizálás nagymesterei a hajón ne hagyták ki a látványos pár akkordra épülő játékot, amibe szépen lassan mindenki beszállt. Persze, Lovasi mindent ki tudott magyarázni, hogy az adott produkció, ami előtt tátott szájjal álltak még a roadok is, miért és minek volt betudható.
A kisegítő gitáros az est folyamán Sasvári Géza volt, a zenekar technikusa. Meg kell, hogy mondjam, remekül játszik.
A koncert ismét fergeteges volt, bár a tömeg pogózás közben elég sokszor felkent miket a monitorokra…
A koncert után jött még egy zenekar, ő voltak a MAnökken ProlEtarZ. A zenekar igen tehetséges, lelkes emberekből áll. Az ő koncertjükön már nem voltak annyian, ennek ellenére ugyan azzal a lelkesedéssel játszottak, mintha telt ház lett volna. Érdemes ellátogatni egy bulijukra. Sajnos őket már nem hallgattuk végig, de amennyit hallottam belőle, az alapján a csak dicsérni tudom őket.
A koncert egyetlen, de tartós problémája a mögöttünk álló ugráló csapkodó tömeg volt, akik nagy lelkesen kentek fel minket Kispál monitorára. Na, de ennyi kell, elvégre az a lényeg, hogy ismét egy felejthetetlen estét tölthettünk el egy remek társasággal, jó zenével és finom borokkal

Kovács Henriett